חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שיף מוטק נ' בטוח לאומי-סניף ת"א-מח' משפטית

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
4836-08
1.9.2013
בפני :
אורנית אגסי

- נגד -
:
שיף מוטק
:
בטוח לאומי-סניף ת"א-מח' משפטית
החלטה

החלטה

1.עניינו של התובע הועבר למומחה רפואי מטעם בית הדין לראשונה ביום 14/9/11. המומחה הרפואי נתן חוות דעתו בעניינו של התובע.

התובע ביקש לפסול את חוות דעתו של המומחה הרפואי ובית דין זה לא התיר זאת.

התובע הגיש ערעור על החלטת בית הדין ובית הדין הארצי קיבל את הערעור תוך שהוא קובע, כי יש מקום לפסול את חוות דעתו של המומחה וקבע, כי הסתמכותו של המומחה על ידיעה פרטית לגבי מהימנות מכון פלוני, אפילו היא רק שיקול אחד בהעדפת בדיקת שמיעה אחת על פני האחרת, פוגמת ביסוד חוות הדעת ובמראית פני הצדק של ההליך המשפטי ועל כן יש להורות על מינוי מומחה אחר.

2.התיק הוחזר לבית הדין וביום 3/1/13 מומנה מומחה רפואי אחר בעניינו של התובע. המומחה הרפואי נתן חוות דעתו ולאחר מכן התיר בית הדין לשלוח למומחה שאלות הבהרה על חוות הדעת.

3.לאחר שהתקבלו תשובותיו של המומחה הגיש התובע בקשה לפסילת המומחה הרפואי וזאת מהטעמים הבאים-

א.המומחה הרפואי לא השיב על השאלות עליהן נשאל.

ב.המומחה הרפואי התעלם מבדיקת השמיעה שנערכה לתובע בבית החולים וולפסון ביום 10/8/11.

ג.המומחה הרפואי הסתמך בקביעתו על ידיעה פרטית לגבי מהימנות מכון "קולות".

4.הנתבע התנגד לבקשת התובע וטען, כי אין כל נימוק שבדין לפיו יש לפסול את חוות דעתו של המומחה הרפואי.

5.לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה, כי אכן, נפלו פגמים בחוות דעתו של המומחה הרפואי אשר בגינם יש למנות מומחה רפואי אחר.

יובהר, כי הגעתי לכלל מסקנה זו לאחר שעיינתי היטב בחוות דעתו של המומחה ומצאתי, כי אכן, המומחה לא השיב באופן ברור על שאלות ההבהרה ועל חלק מהשאלות, השיב באופן חלקי בלבד.

המומחה הרפואי אכן התעלם מתוצאות הבדיקה שנערכה לתובע ביום 10/8/11 ולא הבהיר בתשובותיו כיצד תוצאות בדיקה זו מתיישבת עם תוצאות הבדיקה שנערכה לתובע במכון קולות.

המומחה הבהיר בחוות דעתו, כי הוא מסתמך על הבדיקה שנערכה לתובע במכון "קולות" משום שלשיטתו, מכון קולות נחשב מכון מקצועי מאוד והוא סומך מאוד על בדיקות השמיעה אשר מבוצעות שם.

לאור נימוקי פסק הדין בערעור בתיק זה הרי שגם במקרה דנן, יש מקום לפסול את חוות דעתו.

6.לאור האמור לעיל ימונה מומחה רפואי אחר בהחלטה נפרדת.

ניתנה היום, כ"ו אלול תשע"ג, (01 ספטמבר 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>